ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ УМЈЕТНИЧКОГ СТВАРАЛАШТВА ВЕСЕЛИНА БРКОВИЋА

У Галерији Културног центра Требиње вечерас је отворена 31 самостална изложба цртежа Веселина Брковића, академског сликара из Требиња.

Аутор се публици представио са тридесет цртежа, рађених техником графит на папиру, насталих током 2019. године. 

„У јануару ове године се навршило тридесет година од моје прве самосталне изложбе, а са овом годином прослављамо и јубилеј Универзитета у Источном Сарајеву. Ово је мој мали допринос том јубилеју“, истиче Брковић.

„Све је ово дио једне серије мојих радова, ја радим у серијама и то је добро познато свима који прате мој рад. Из те серије сам изабрао одређене примјере који по мом мишљењу, у овом тренутку, могу да представе публици једну ширу проблемску ситуацију којом се ја бавим у свом раду“, рекао је Брковић.

Отварајући изложбу Слађана Скочајић, начелник Одјељења за културу, породицу, спорт и образовање Града Требиња рекла је да је Веселин Брковић храбар човјек који се својим радом никоме не додворава и зато га сви вреднују и поштују.

Веселин Брковић је рођен у Требињу 1972. године. Основне и постдипломске студије завршио је на Академији ликовних умјетности у Требињу – одсјек графика. Ванредни је професор на Академији ликовних умјетности у Требињу и декан ове високошколске установе.

Учествовао на више колективних изложби у земљи и иностранству.
Изложбу Веселина Брковића организовао је Културни центар Требиње у оквиру манифестације Требињско културно љето.

Извор: Редакција/Радио Требиње  Фото: Јован Видаковић