ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА И УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ СТУДЕНТИМА

У Галерији Академије ликовних умјетности Требиње данас је отворена годишња изложба студената четврте године ове високошколске институције и додијељене награде најбољим студентима на одсјецима за сликарство, графику, графички дизајн и вајарство – Тијани Јоксимовић, Александри Кљајевић, Саши Пешикану и Максиму Томовићу.

Награда за умјетнички израз припала је Драгани Огњеновић са треће године, одсјек сликарство.

Веселин Брковић, декан на овој високообразованој установи је истакао да је годишња изложба резултат свега онога што се радило у 2021/2022. години.

„Изложба је највише ради нас самих, да бисмо сагледали пређени пут, да видимо шта смо радили у прошлој години. Јавна контрола нашег рада, да извршимо корекције које ће нам у наредном периоду помоћи да будемо још бољи, да нашим студентима, због којих постојимо, дамо што бољу и стручну информацију“, рекао је Брковић.

Саша Пешикан, са катедре за графички дизајн, изложио је рад – визуелни идентитет Културног центра Требиње.

„Ова награда је признање да оно што сте радили је добро. Има доста талентованих студента, сви смо исти, не би правио разлику између нас“, навео је Пешикан.

Тијана Јоксимовић, са катедре сликарство, је истакла да је ова награда подстрек за даљи рад и потврда досадашњег труда.

„Мислим да је сан сваког око упише академију да се на крају потврди тај успјех и квалитет. Свакако одскочна даска за будући рад и додатна одговорност да будемо још бољи“, рекла је Јоксимовић.

Академија ликовних умјетности Требиње и у овој години уписује укупно 16 студената на четири одсјека – за сликарство, графику, графички дизајн и вајарство.

 

Извор: Редакција/Радио Требиње/Аутор: Д.М. Фото: Игор Дутина