Предсједница Републике Српске посјетила Академију ликовних умјетности и Факултет за производњу и менаџмент у Требињу

Предсједница Републике Српске гђа Жељка Цвијановић посјетила је 12. октобра организационе јединице Универзитета у Источном Сарајеву Академију ликовних умјетности и Факултет за производњу и менаџмент у Требињу.

Предсједница Цвијановић похвалила је начин организовања Факултета за производњу и менаџмент и Академије ликовних умјетности и истакла да радује чињеница да, осим добре сарадње са ресорним министарством, добро сарађују и са локалним институцијама.

Декан Факултета за производњу и менаџмент проф. др Душан Јокановић рекао је да је предсједница Републике Српске дала пуну подршку развоју ове установе која промовише и сарадњу са министарствима у оквиру интегрисаног Универзитета, али и што јачу сарадњу са локалном заједницом, чиме постаје мотор и стуб развоја.

Декан Јокановић је захвалио за донирана средства за уградњу лифта за студенте са инвалидитетом на Факултету за производњу и менаџмент.

Декан Академије ликовних умјетности проф. мр Веселин Брковић рекао је да је посјета предсједнице Републике Српске била прилика да се потврде примјери добре праксе и изузетне сарадње Академије ликовних умјетности и локалне заједнице, као и свих институција Српске.

Градоначелник Требиња г. Мирко Ћурић захвалио је предсједници Цвијановић на посјети Требињу и факултетима, те подсјетио да Град даје подршку свим студентима који упишу дефицитарна занимања, као и на праксу у претходном периоду да сваки студент који има просјек већи од 8,5 од града добија могућност одласка на екскурзију у европске градове.

Овом приликом, декан Академије ликовних умјетности проф. мр Веселин Брковић поклонио је предсједници Републике Српске гђи Жељки Цвијановић реплику насловне стране књиге „Служабник гораждански“, која је штмапана у Горажду 1519. године.